Sustavi izvođenja
BINARIO - izvođenje u cjelovitom sustavu PVC profila koji služe kao izgubljena oplata za okvir i reške, radi kojih završno fugiranje nije potrebno. Kao ispuna se može koristiti BINARIOMIX - tvornički pripremljena mješavina u koju treba dodati samo vodu. Sustav je idealan za izvođenje zakrivljenih konstrukcija čija se tlocrtna krivulja može provjeriti i zatim definirati na građevini neposredno prije izvođenja. Vanjska mjera okvira je unaprijed poznata, pa se već kod projektiranja može predvidjeti potrebna veličina građevinskog otvora. Primjenjiv u unutarnjem i vanjskom prostoru. Opširnije (PDF)
MULTIPLO - izvođenje uz pomoću jednostranih kalupa koji se kombiniraju u dva smjera, a nakon postave staklenih prizmi i armature zalijevaju se mikrobetonom i jednostrano fugiraju. Ovaj način je primjenjiv naročito za prefabrikaciju vertikalnih konstrukcija (dijelovi pročelja) izvan gradilišta, tj. prethodnu pripremu gotovih staklobetonskih panela, ali takodjer i za izvođenje horizontalnih struktura na objektu uz pomoć unaprijed postavljene oplate s podupiračima. Primjenjiv u unutarnjem i vanjskom prostoru. Opširnije (PDF)
SILIKONSKI SUSTAV - izvođenje bez betona, uz obaveznu primjenu okvira, nosivih armaturnih profila i drugih neophodnih djelova. Okvir se montira u unaprijed pripremljen građevinski otvor ili na mjesto pregradnog zida, a nakon postave svih staklenih prizmi reške se brtve silikonskim kitom. Ovaj način izvodjenja dopušta upotrebu različitih profila za okvire - ovisno o podneblju gdje se konstrukcija izvodi: s prekinutim ili neprekinutim toplinskim mostom. Primjenjiv u unutarnjem i vanjskom prostoru.
Opširnije Ezylay (PDF)   Opširnije Steckfix (PDF)
KLASIČNO ZIDANJE - staklene opeke podrazumijeva upotrebu cementnog morta ili za tu svrhu proizvedene specijalne mase na bazi cementa, betonskog čelika i distancera koji drže stalni razmak između staklenih opeka u oba smjera. Najčešće se koriste distanceri za razmak širine 1 cm, npr. art. CONECT. Nakon dovršenja zidanja reške se popunjavaju masom za fugiranje na bazi cementa. Zid se u pravilu izvodi u prethodno montiranom okviru od npr. armiranog betona, čelika, aluminija ili nekog drugog metala.
SUHOMONTAŽNI SUSTAV WALLKIT - staklene opeke u drvenom roštilju: drveni okvir i prečke, sve međusobno povezano neprimjetnim metalnim spojnicama. Sustav je predviđen za unutarnji prostor, a naručuje se po mjeri za unaprijed odabranu dimenziju staklene prizme.
Isporučuje se u dvije boje: tamno i svijetlo, lakirano, ili svijetlo površinski neobrađeno. Moguće je izvoditi samo ravne zidove. Opširnije (PDF)
SUHOMONTAŽNI SUSTAV METAL HIGH TECH - staklene opeke u roštilju od aluminijskih profila: Al okvir i prečke, sve međusobno povezano neprimjetnim spojnicama u unutrašnjosti. Sustav je prediđen za unutarnji i vanjski prostor, a naručuje se po mjeri, za unaprijed odabranu dimenziju staklene prizme.
Isporučuje se površinski obrađen eloksirano u prirodnu boju aluminija. Za sada je moguće je izvoditi samo ravne zidove. Opširnije (PDF)
BLOCK LOCK - sustav za izvođenje ravnih zidova u unutarnjem i vanjskom prostoru. Za izvođenje se koriste profili Block Lock, specijalno ljepilo i staklena opeka dimenzija 19x19x8cm.
Preporučena najveća dimenzija zida izvedenog u ovoj tehnologiji je: visina 500 cm, duljina 350cm. Reške širine 5 mm zapunjavaju se masom za fugiranje ili silikonom.
U pripremi je materijal za izvođenje zavojitih zidova.
Opširnije (PDF)
C.T.U. d.o.o. ® 2005 - 2019